Klä ut som som hobby eller professionellt

Vampyr tjej

Att klä ut sig är något som man har hållit på med i alla tider. Både som hobby eller professionellt. En del kan göra det idag genom den nya kulturen av cosplay som nu har slagit igenom även här i Sverige.

Många klär ut sig

De allra flesta gillar att klä ut sig. Vissa gör det oftare än andra och en del gör det bara på speciella temafester eller Halloween. Eftersom man då ofta håller ett speciellt tema och på Halloween är det Halloween så kanske man inte kan klä ut sig till precis det man vill. Då kan det vara perfekt att ha sin egen fest och sedan kolla på http://www.partykungen.se/. Deras sortiment är helt underbart och här finns allt du kan tänka dig. Även sådant som inte har med utklädnad att göra.

Livnära sig på att klä ut sig

En som faktiskt har börjat tjäna pengar på att klä ut sig är Kimberley Åhage. Cosplay kulturen har växt fram den senaste tiden och det blir allt mer vanligt med Cosplay. Åhage säger att det bästa med att jobba med det hon gör är att man är en förebild för många andra. Bland annat så ska en liten tjej ha kommit fram och sagt att hon var hennes idol. Hon gjorde tidigare en kostym själv av en rollfigur från dataspelet ”World of Warcraft (även kallat WoW)”. Hon blev då ombedd att vara med på en mässa av ett företag i branschen. WoW är en utav världens mest spelade och omtalade spel som spelas online mellan tusentals gamers varje dag.

En annan som har börjat jobba med Cosplay är Jenni Källberg som är 28 år. Hon är en utav Sveriges största cosplayare och syns här i en klänning föreställande Zelda från spelen med samma namn. Hon syntes under Gamex i Nintendos monter. Hon säger att hon gör det för att det är roligt och för att kunna utmana sig själv i att försöka vara så lik någon annan som det bara går. Det är även ett bra sätt att kombinera sina intressen, som är sy, pyssla och illustrera. Jenni får även bra respons internationellt och kanske främst i Japan, även om konkurrensen där är hård. Vilket hon såklart tycker är kul. I framtiden vill hon gärna utforska nya marker och göra samt bära dräkter från karaktärer hon ännu inte har provat. Tidsbristen säger hon gör att hon inte hinner att göra mer än en till tre dräkter per år. Och ska de hålla den kvaliteten som behövs så blir det snarare färre än fler.

Barn i dräkt

Halloween

Under Halloween är det ändå mest folk som klär ut sig. Temat är då skräck och zombies och många liknar just zombies eller någon form av Dracula. Den ena ser värre ut än den andra och det är inte ovanligt att man har tävlingar i vem som har bäst dräkt. Halloween är ett relativt nytt begrepp i Sverige, i alla fall som firande. Det har kommit successivt från USA och är nu lika rotat som julen och midsommar. I alla stadsdelar anordnas det fester och ibland får man inte ens komma in om man inte har en bra dräkt på sig eller i alla fall är utklädd.