Coverband till festen

När favoritbandet är Blackmore’s Night känns det lite svårt att få sitt folkrockande band till den stora födelsedagsfesten. Speciellt när bandet inte är svensk men festen ska vara här i Sverige. Pengarna räcker helt enkelt inte till för att boka dem till en, för dem, liten spelning. Dessutom kan det ändå vara bättre med ett band som kan spela musik som alla på festen verkligen tycker om och vill dansa till. Så hur gör man då när man ändå vill ha live musik på festen med ett riktigt band?

Ett band som spelar andras musik är troligtvis det bästa alternativet, på så sätt kan gästerna få höra sina favoritlåtar och helt släppa loss på dansgolvet. För att hitta ett band som man kommer att tycka om är det lättast att söka efter band på nätet tillsammans med den stad där man vill att de ska spela. På olika bands hemsidor brukar man kunna lyssna på hur de låter, vilket gör att man inte behöver höra dem spela live innan. Man kan alltså söka efter exempelvis Boka Coverband i Stockholm, för att hitta vilka coverband som man kan boka och som spelar i Stockholm, om det är där man bor.

Coverband är just ett band som spelar andra artisters och gruppers låtar. Säger man bara till i god tid brukar ett coverband kunna repa in även en Blackmore’s Night låt, för att göra födelsedagsbarnet glad.